Saganaki

Printeaza

Saganaki

Sagani este un fel de tigaie greceasca, cu doua toate. Saganaki, diminutivul acestui cuvant, denumeste un fel de mancare, facut din branza prajita. Se poate folosi orice branza greceasca sarata, cu o aroma mai puternica.

Cel mai des se utilizeaza kefalograviera, o branza topita galbena, cu gauri. O alta variante foarte apreciata de saganaki este cea din branza de oi, graviera, care se face in insula Creta.

Uneori, pentru aceasta mancare se prefers telemeaua, pastrata in saramura. In Cipru cea mai folosita este branza halloumi.

Branza se da prin ou si faina, apoi se prajeste in ulei de masline, formandu-se o crusta crocanta. Se consuma ca prim fel de mancare, cu paine de casa cu coaja crocanta. In restaurantele din Statele Unite s-a creat traditia de a flamba branza in timp ce se prajeste.

Pentru aceasta, se toarna in tigaie, peste branza, o bautura spirtoasa, deseori coniac grecesc Metaxa, caruia i se da foc. Dupa cateva momente, stingeti flacara picurand deasupra zeama de lamaie.

Astfel, prepararea acestui fel de mancare a fost transformats intr-un adevarat spectacol in multe restaurante.

Se crede ca aceasta metoda de a pregati saganaki a inceput sa se practice in Chicago.

Saganaki_08

Saganaki

Saganaki

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

Cartofi la tigaie cu ceapa si usturoi

Cartofi la tigaie cu ceapa si usturoi

Cartofi la tigaie cu ceapa si usturoi din: cartofi, ceapa, usturoi, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapă mare 1 căţel de usturoi 350 g roşii 30 ml ulei de măsline sare piper pătrunjel tocat pentru ornat   Mod de preparare: Cartofii se curăţă bine cu o periuţă. Ceapa se cojeşte şi […]

 

Legume la tigaie cu seminte

Legume la tigaie cu seminte

Legume la tigaie cu seminte din: morcovi, sfecla, lamaie, ulei, seminte de susan, coriandru, sare. Ingrediente: 3 morcovi 2 sfecle roşii 1 lămâie 2 linguri ulei de măsline 1 lingură seminţe de susan 1 vârf de cuţit seminţe de coriandru sare   Mod de preparare: Decojeşti morcovii şi sfecla. Tai rădăcinoasele în felii subţiri de 1 […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.