Saint – Jacques A La Coque
PrinteazaO reteta de Saint – Jacques A La Coque din: scoici, foitaj, praz, morcov, galbenus, unt, piper rosu, ceapa, sare grunjoasa, sare fina si piper.
- 4 scoici mari saint-jacques sau 8 mia mici (aveti nevoie de cochiliile intregi)
- 1 pachet de foitaj
- 2 fire mici de praz
- 1 morcov
- 1 galbenus
- 30 g unt
- 1 lingura piper rosu
- 1 ceapa de tuns
- sare grunjoasa
- sare fina
- piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la treapta 8/240C. Clatiti si svantati scoicile. Curatati morcovul si firele de praz, taiati-le in felii subtiri si rumeniti-le 2 minute intr-o tigaie in care ati pun unt cat o nuca.
Intr-o tava pentru cuptor, turnati un start de sare grunjoasa si asezati pe el cochiliile adânci. Umpleţi-le cu legume şi cu carnea scoicilor. Presăraţi ceapă de tuns (2-3 linguri) tocată şi piper roşu măcinat mare, săraţi şi piperaţi.
Puneţi deasupra câte puţin unt şi apoi capacele. Decupaţi benzi de aluat şi înfăşuraţi cochiliile la îmbinare, pentru a le uni. Ungeţi aluatul cu gălbenuş bătut cu o lingură de apă. Daţi la cuptor pentru cca 10 min.
Serviţi imediat după ce le-aţi scos din cuptor, împreună cu orez alb şi o bucăţică de unt (topit) cu aromă de lămâie.
Saint – Jacques A La Coque
Pofta buna!