Scoici Saint-Jacques cu trufe

Printeaza

O reteta delicioasa de Scoici Saint-Jacques cu trufe din: scoici saint jacques, trufa, unt, ceapa, sare, piper, scoici, ciuperci de cultura, hasme, smantana, unt si vin alb sec.

Ingrediente:Scoici Saint-Jacques cu trufe

  • 24 scoici mari saint-jacques, fără valve
  • 1 trufă (cca 50 g)
  • 40 g unt
  • câteva fire ceapă de tuns
  • sare
  • piper măcinat proaspăt

pentru sos:

  • 300 g scoici de apă dulce
  • 4 ciuperci de cultură
  • 2 haşme
  • 200 ml smântână lichidă
  • 20 g unt
  • 150 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

Prepararea sosului: spălaţi şi răzuiţi scoicile. Curăţaţi şi tocaţi haşmele şi ciupercile. Rumeniţi-le uşor în unt, într-o cratiţă mare. Adăugaţi scoicile şi vinul alb, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă cca 10 min, până ce se deschid toate. Scoateţi scoicile din cochilie şi puneţi-le din nou în cratiţă, împreună cu smântână lichidă.

Mixaţi totul pentru a obţine o cremă onctuoasă. Strecuraţi-o, potriviţi-o de gust cu sare şi piper şi lăsaţi cratiţa în continuare pe foc foarte mic. Tăiaţi trufa în felii subţiri şi tocaţi firele de arpagic. Topiţi cele 40 g de unt într-o tigaie şi perpeliţi scoicile saint-jacques, la foc iute, cca 1,5 min pe fiecare faţă. Săraţi şi piperaţi. Mixaţi din nou sosul, câteva secunde, pentru a fi spumos.

Aşezaţi repede scoicile saint-jacques în farfuriile de serviciu, preîncălzite, presăraţi lamelele de trufă şi ceapă de tuns şi înconju­raţi cu sos. Serviţi imediat.

Scoicile saint-jacques pot fi servite şi cu cca 600 g de ciuperci de cul­tură, curăţate şi tăiate felioare, pe care le-aţi călit în 20 g de unt.

Scoici Saint-Jacques cu trufe

Scoici Saint-Jacques cu trufe

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.