Scoici Saint-Jacques cu trufe
PrinteazaO reteta delicioasa de Scoici Saint-Jacques cu trufe din: scoici saint jacques, trufa, unt, ceapa, sare, piper, scoici, ciuperci de cultura, hasme, smantana, unt si vin alb sec.
- 24 scoici mari saint-jacques, fără valve
- 1 trufă (cca 50 g)
- 40 g unt
- câteva fire ceapă de tuns
- sare
- piper măcinat proaspăt
pentru sos:
- 300 g scoici de apă dulce
- 4 ciuperci de cultură
- 2 haşme
- 200 ml smântână lichidă
- 20 g unt
- 150 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Prepararea sosului: spălaţi şi răzuiţi scoicile. Curăţaţi şi tocaţi haşmele şi ciupercile. Rumeniţi-le uşor în unt, într-o cratiţă mare. Adăugaţi scoicile şi vinul alb, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă cca 10 min, până ce se deschid toate. Scoateţi scoicile din cochilie şi puneţi-le din nou în cratiţă, împreună cu smântână lichidă.
Mixaţi totul pentru a obţine o cremă onctuoasă. Strecuraţi-o, potriviţi-o de gust cu sare şi piper şi lăsaţi cratiţa în continuare pe foc foarte mic. Tăiaţi trufa în felii subţiri şi tocaţi firele de arpagic. Topiţi cele 40 g de unt într-o tigaie şi perpeliţi scoicile saint-jacques, la foc iute, cca 1,5 min pe fiecare faţă. Săraţi şi piperaţi. Mixaţi din nou sosul, câteva secunde, pentru a fi spumos.
Aşezaţi repede scoicile saint-jacques în farfuriile de serviciu, preîncălzite, presăraţi lamelele de trufă şi ceapă de tuns şi înconjuraţi cu sos. Serviţi imediat.
Scoicile saint-jacques pot fi servite şi cu cca 600 g de ciuperci de cultură, curăţate şi tăiate felioare, pe care le-aţi călit în 20 g de unt.
Scoici Saint-Jacques cu trufe
Pofta buna!