Sake
PrinteazaSake este în mod eronat considerată o băutură spirtoasă. Ea este mai degrabă comparabilă cu un vin tare.
Sake se produce încă din timpuri străvechi, ca modalitate de valorificare a unui surplus de orez, rămas de la o recoltă bogată. Tehnica fabricării unei băuturi fermentate din orez este considerată a fi de origine chineză.
Vinul de orez de provenienţă chineză este mai degrabă folosit pentru gătit. Fiecare regiune are varianta ei de sake, unele mărci câştigându-5i o reputaţie deosebită.
Diversele variante depind de gradul de rafinare a orezului şi de procesul de învechire în butoaie. Pentru învechire se foloseşte lemnul de cedru, spre deosebire de stejarul folosit pentru maturarea vinului de struguri.
Sake se bea de obicei uşor încălzit, în sezonul rece putând fi servit la fel de fierbinte ca un ceai. în lunile de vară a început din ce în ce mai mult să fie consumat rece.
Băutura este servită în mod tradiţional într-o ceaşcă de ceramică numită choko.
Sake