Salam de biscuiti cu banane

Printeaza

Salam de biscuiti cu banane din: biscuiti, esenta de rom, ciocolata, cacao, lapte, margarina, nuci, rahat, zahar vanilat, banane.

 

Ingrediente:

  • 520 g biscuiţi
  • 2 fiole esenţă de rom
  • 50 g ciocolată
  • 40 g cacao
  • 450 m lapte
  • 150 g margarină
  • 100 g miez de nuci
  • 300 g rahat
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 banane

 

Mod de preparare:

Sfărâmi biscuiţii în bucăţi potrivit de mari şi-i aşezi într-un bol încăpător. Pui la fiert laptele împreună cu margarina, iar când aceasta s-a topit, adaugi rahatul tăiat mărunt, ciocolata ruptă bucăţele, zahărul vanilat şi cacaua cernută.

Omogenizezi bine şi laşi să se răcorească.

Adaugi esenţa de rom, nucile tăiate bucăţi potrivite, torni sosul călduţ peste biscuiti şi amesteci până când acesta este absorbit.

Aşezi pe o folie alimentară compoziţia în formă de dreptunghi, întinzi cu un cuţit şi pui pe mijloc o banană sau o jumătate de banană, în funcţie de cât dejmare doreşti să fie salamul.

Rulezi strâns, ajutându-te de folie, şi strângi la capete. Il dai la rece peste noapte şi-l tai a doua zi.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.