Salam de biscuiti
PrinteazaO reteta de salam de biscuiti din: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, unt, miere, biscuiti, zahar vanilat si fructe de padure.
- 300 g ciocolata neagra, de menaj, rupta bucati
- 200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati
- 150 g unt, taiat cuburi
- 4 linguri miere
- 100 g biscuiti, rupti bucati mici
- 1 pliculet de zahar vanilat
- fructe de padure, pentru ornat
Mod de preparare:
Tapetează o tavă de copt pentru chec cu folie alimentară. Clăteşte tava în prealabil cu apă rece, iar folia va adera mult mai uşor pe pereţii de metal ai tăvii.
Topeşte ciocolata neagră şi pe cea cu lapte împreună cu untul şi mierea, într-un castron, la bain-marie.
Ia castronul de pe foc şi încorporează biscuiţii şi zahărul vanilat. Toarnă amestecul obţinut în tava tapetată cu folie şi dă la frigider.
Lasă salamul la răcit timp de patru ore. Scoate-l din frigider, ornează-1 cu fructe de pădure, mentă, zahăr pudră, în funcţie de preferinţă.
Salam de biscuiti
Pofta buna!