Salam de biscuiti

Printeaza

O reteta de salam de biscuiti din: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, unt, miere, biscuiti, zahar vanilat si fructe de padure.

Ingrediente:Salam de biscuiti

  • 300 g ciocolata neagra, de menaj, rupta bucati
  • 200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati
  • 150 g unt, taiat cuburi
  • 4 linguri miere
  • 100 g biscuiti, rupti bucati mici
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • fructe de padure, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Tapetează o tavă de copt pentru chec cu folie alimen­tară. Clăteşte tava în prealabil cu apă rece, iar folia va adera mult mai uşor pe pereţii de metal ai tăvii.

Topeşte ciocolata neagră şi pe cea cu lapte împreună cu un­tul şi mierea, într-un castron, la bain-marie.

Ia castronul de pe foc şi încorporează biscuiţii şi za­hărul vanilat. Toarnă amestecul obţinut în tava tapetată cu folie şi dă la frigider.

Lasă salamul la răcit timp de patru ore. Scoate-l din fri­gider, ornează-1 cu fructe de pă­dure, mentă, zahăr pudră, în func­ţie de preferinţă.

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.