Salam de biscuiti cu fulgi de cocos
PrinteazaSalam de biscuiti cu fulgi de cocos din: biscuiti, lapte, cacao, unt, zahar, esenta de rom, merisoare, fulgi de cocos, sare, rahat.
- 500 g biscuiţi
- 250 ml lapte
- 2 linguri cacao
- 150 g unt
- 150 g zahăr
- 1 fiolă esenţă de rom
- l00 g merişoare
- coaja rasă de la 1 portocală
- 2-3 linguri fulgi de cocos
- praf de sare
- rahat
Mod de preparare:
Intr-un castron, rupi în 4 biscuiţii populari şi adaugi cubuleţe de rahat turcesc şi merişoarele.
Pui la fiert laptele cu zahărul, până când acesta se topeşte la foc mic. Iei vasul de pe foc şi încorporezi untul, esenţa de rom, coaja de portocală şi sarea.
Amesteci pudra de cacao cu puţin lapte şi torni amestecul în siropul cu unt. Pui din nou vasul pe foc, până ajunge să clocotească.
Torni laptele peste biscuiţi şi amesteci până la omogenizare.
Pe o folie de plastic sau de aluminiu, presari fulgi de cocos şi pui compoziţia cu biscuiţi, pe care o modelezi sub formă de baton, pe suprafaţa cu fulgi.
Inveleşti salamul în folie şi îl strângi la capete. Il păstrezi în frigider pentru cel puţin 2-3 ore şi îl tai în felii groase de 2 cm.
Salam de biscuiti cu fulgi de cocos
Pofta buna!