Salam de biscuiti cu nuca romaneasca
PrinteazaSalam de biscuiti cu nuca romaneasca din: biscuiti, margarina, nuca, ciocolata, zahar, cacao.
- 250 g biscuiţi
- 150 g margarină
- 1 cană miez de nucă
- 100 g ciocolată
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură cacao
- 1 lingură esenţă de rom
- 4 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Se rup biscuiţii bucăţi şi se amestecă cu miezul de nucă. Se topesc într-o cratiţă, la foc mic, margarina cu puţină sare şi zahărul şi se amestecă până se dizolvă.
Se rupe ciocolata şi se adaugă peste margarină, amestecând până se topeşte. Se ia cratiţa de pe foc, se adaugă cacao şi esenţă de rom, se amestecă şi se lasă să se răcească.
Se înglobează biscuiţii şi nuca.
Se răstoarnă compoziţia în mijlocul unei hârtii de copt, se rulează şi se leagă bine capetele.
Pofta buna!