Salam de biscuiti cu nuca si vanilie
PrinteazaSalam de biscuiti cu nuca si vanilie din: lapte, vanilie, biscuiti, miez de nuca, unt, zahar, cacao.
- 200 ml lapte
- 1/4 baton vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilat
- 1/4 kg biscuiti
- 1/4 kg miez de nuca
- 200gr unt
- 100gr zahar
- 2 linguri cacao
Mod de preparare:
Fierbi laptele impreuna cu vanilia, inmoi biscuitii in lapte, rupti in buchetele. Scoti biscuitii intr-un castron si pui peste ei miezul de nuca, felii. Separat, freci 200gr unt cu 100gr zahar si 2 linguri cacao.
Fierbi compozitia pe baie de aburi, amestecand tot timpul pana devine o crema bine legata. Apoi incorporezi in crema biscuitii si nuca. Dai amestecului o forma alungita, ca a unui salam si tavalesti salamul prin nuca pisata si biscuiti pisati.
Pui salamul de biscuiti la frigider si il tai felioare cand il servesti.
Salam de biscuiti cu nuca si vanilie
Pofta buna!