Salam de biscuiti cu nuca
PrinteazaSalam de biscuiti cu nuca din: biscuiti, margarina, miez de nuca, ciocolata neagra de post, zahar, cacao, esenta de rom, zahar pudra, sare.
- 200 g biscuiti
- 150 g margarina
- 1 cana miez de nuca sfaramat
- 100 g ciocolata neagra de post
- 2 linguri zahar
- 1 lingura cacao
- 1 lingura esenta rom
- 4 linguri zahar pudra
- sare
Mod de preparare:
Rupi biscuiţii în bucăţi cât mai mici şi-i amesteci cu miezul de nucă. Topeşti într-o cratiţă la foc mic margarina, adaugi sarea, zahărul şi amesteci până se dizolvă.
Rupi ciocolata în pătrăţele şi o adaugi peste margarină, amestecând până se topeşte, lei cratiţa de pe foc, încorporezi cacaua şi esenţa de rom, amesteci şi laşi 10 minute să se răcească compoziţia.
Adaugi biscuiţii cu nucile sfărâmate şi omogenizezi bine ingredientele. Răstorni compoziţia în mijlocul unei hârtii de copt, rulezi sub forma unui salam şi legi bine capetele. Ţii prăjitura la frigider cel puţin două ore sau peste noapte.
A doua zi, desfaci uşor hârtia şi presari peste prăjitură zahăr pudră.
Salam de biscuiti cu nuca
Pofta buna!