Salam de biscuiti
PrinteazaO reteta delicioasa de salam de biscuiti, rahat, unt, lapte, zahar, cacao, nuca de cocos, esenta de vanilie, esenta de rom.
- 500 g biscuiţi simpli
- 200 g rahat
- 100 g unt (sau margarină)
- 150 ml lapte
- 2 linguri de zahăr
- 2 linguri cacao
- 3 linguri nucă de cocos
- esenţă de vanilie
- esenta de rom
Mod de preparare:
Biscuiţii se rup bucăţi într-un vas mai mare, se taie şi rahatul, se adaugă stafidele (înmuiate în apă, în prealabil, şi zvântate pe un şervet absorbant) pe foc se fierb apa cu zahărul şi cacao, apoi se adaugă şi untul (margarina).
Se ia de pe foc, apoi se adaugă esenţele; se toarnă în vas, se amestecă bine, se rulează cu folie de plastic, se pudrează cu cacao (sau nucă de cocos) şi se dă la rece.
Peste câteva ore se poate servi, tăiat rondele.
Salam de biscuiti
Pofta buna!