Salam glazurat din cozonac şi seminţe de pin

Printeaza

O reteta delicioasa de salam glazurat din cozonac si seminte de pin din: cozonac, ciocolata alba, glazura de ciocolata, smantana, seminte de pin si frisca.

Ingrediente:Salam glazurat din cozonac şi seminţe de pin

  • 500 g cozonac (panettone)
  • 200 g ciocolată albă
  • 250 g glazură de ciocolată
  • 150 ml smântână dulce
  • 60 g seminţe de pin

pentru decor:

  • frişca

 

Mod de preparare:

Rupe cozonacul bucăţi, pune-1 într-un castron, toarnă peste el smântână bătută şi lasă-l să se îmbibe. Topeşte ciocolata albă la bain-marie, pune-o peste cozonacul înmuiat şi amestecă. Imbracă o formă de chec cu folie alimentară şi toarnă compoziţia.

Apasă ca să nu rămână goluri de aer, apoi acoperă şi închide bine cu folia alimentară ce depăşeşte marginile. Pune forma în frigider să se odihnească 15 minute.

Incălzeşte glazura într-un vas aşezat în apă caldă, scoate salamul din formă, îndepărtează folia şi glazurează-l.

Presară pe toată suprafaţa seminţe de pin prăjite şi presează-le pentru a se lipi bine. Serveşte salamul tăiat felii şi decorat cu frişcă.

Salam glazurat din cozonac şi seminţe de pin

Salam glazurat din cozonac şi seminţe de pin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.