Salam glazurat din cozonac şi seminţe de pin
PrinteazaO reteta delicioasa de salam glazurat din cozonac si seminte de pin din: cozonac, ciocolata alba, glazura de ciocolata, smantana, seminte de pin si frisca.
- 500 g cozonac (panettone)
- 200 g ciocolată albă
- 250 g glazură de ciocolată
- 150 ml smântână dulce
- 60 g seminţe de pin
pentru decor:
- frişca
Mod de preparare:
Rupe cozonacul bucăţi, pune-1 într-un castron, toarnă peste el smântână bătută şi lasă-l să se îmbibe. Topeşte ciocolata albă la bain-marie, pune-o peste cozonacul înmuiat şi amestecă. Imbracă o formă de chec cu folie alimentară şi toarnă compoziţia.
Apasă ca să nu rămână goluri de aer, apoi acoperă şi închide bine cu folia alimentară ce depăşeşte marginile. Pune forma în frigider să se odihnească 15 minute.
Incălzeşte glazura într-un vas aşezat în apă caldă, scoate salamul din formă, îndepărtează folia şi glazurează-l.
Presară pe toată suprafaţa seminţe de pin prăjite şi presează-le pentru a se lipi bine. Serveşte salamul tăiat felii şi decorat cu frişcă.
Salam glazurat din cozonac şi seminţe de pin
Pofta buna!