Dressing cu otet balsamic si parmezan din: otet balsamic, ulei de masline, maioneza, usturoi, ceapa, sare, piper, mustar dijon, parmezan. Dressing-ul cu oțet balsamic și parmezan este o opțiune excelentă pentru cei care urmează o dietă low-carb. Acest sos se distinge prin combinația sa unică de dulceață și aciditate din oțetul balsamic, completată de savoarea […]
Salam de prune uscate
PrinteazaSalam de prune uscate din: prune uscate, zahar, nuci, apa, zahar pudra.
Ingrediente:
- 1 kg prune uscate
- 200 g zahăr
- 300 g nuci
- 50 ml apă
- 3 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Salam de prune uscate: Prăjeşti nucile în cuptor 10-15 minute, apoi le scoţi şi le mărunţeşti cu cuţitul. Speli prunele uscate în 2-3 ape, le scoţi sâmburii şi le treci prin maşina de tocat. Pui apoi la fiert apa cu zahărul obişnuit şi după ce s-a topit acesta din urmă, adaugi pasta de prune.
Laşi pe foc 5-6 minute până obţii o pastă omogenă, apoi adaug nucile măcinate şi amesteci.
Pe mai multe folii de aluminiu sau de celofan presari câte o lingură de zahăr pudră, apoi pui câte o lingură plină cu vârf din compoziţia de prune şi-i dai formă de salam.
Laşi prăjitura să se usuce descoperită la temperatura camerei 3 zile, apoi o tai felii.
Pofta buna!
Pogacele Aromate cu Jumări și Condimente
Pogacele Aromate cu Jumări și Condimente din: faina, jumari de porc, untura, ou, lapte, praf de copt, chimen, paprika, sare, piper negru. Savurați o versiune inovativă a tradiționalelor pogacele cu jumări, îmbogățită cu un mix de condimente ce adaugă o notă unică acestei delicatese. Perfecte pentru orice moment al zilei, aceste pogacele vor fi cu […]