Salam de prune uscate

Printeaza

Salam de prune uscate din: prune uscate, zahar, nuci, apa, zahar pudra.

Ingrediente:

  • 1 kg prune uscate
  • 200 g zahăr
  • 300 g nuci
  • 50 ml apă
  • 3 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Salam de prune uscate: Prăjeşti nucile în cuptor 10-15 minute, apoi le scoţi şi le mărunţeşti cu cuţitul. Speli prunele uscate în 2-3 ape, le scoţi sâmburii şi le treci prin maşina de tocat. Pui apoi la fiert apa cu zahărul obişnuit şi după ce s-a topit acesta din urmă, adaugi pasta de prune.

Laşi pe foc 5-6 minute până obţii o pastă omogenă, apoi adaug nucile măcinate şi amesteci.

Pe mai multe folii de aluminiu sau de celofan pre­sari câte o lingură de zahăr pudră, apoi pui câte o lingură plină cu vârf din compoziţia de prune şi-i dai formă de salam.

Laşi prăjitura să se usuce descoperită la temperatura camerei 3 zile, apoi o tai felii.

 

Pofta buna!

 

 

Dressing cu otet balsamic si parmezan

Dressing cu otet balsamic si parmezan din: otet balsamic, ulei de masline, maioneza, usturoi, ceapa, sare, piper, mustar dijon, parmezan. Dressing-ul cu oțet balsamic și parmezan este o opțiune excelentă pentru cei care urmează o dietă low-carb. Acest sos se distinge prin combinația sa unică de dulceață și aciditate din oțetul balsamic, completată de savoarea […]

Pogacele Aromate cu Jumări și Condimente

Pogacele Aromate cu Jumări și Condimente din: faina, jumari de porc, untura, ou, lapte, praf de copt, chimen, paprika, sare, piper negru. Savurați o versiune inovativă a tradiționalelor pogacele cu jumări, îmbogățită cu un mix de condimente ce adaugă o notă unică acestei delicatese. Perfecte pentru orice moment al zilei, aceste pogacele vor fi cu […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.