Salam de pui
PrinteazaSalam de pui din: carne de pui, gelatina, piper, usturoi, sare, foi de dafin, condimente, foi de salata si piper.
- 1,8 kg carne de pui
- 35 g gelatina
- 5-6 piper boabe
- usturoi
- sare
- foi de dafin
- condimente pentru pui
- foi de salata si boabe de piper pentru decor
Mod de preparare:
Pui carnea într-o cratiţă mică cu condimente, cu o parte dintre căţeii de usturoi, foi de dafin şi cu gelatina dizolvată. într-o cratiţă mare pui 2/4 apă şi pui cratiţa mică în cratiţa mare.
Pui apoi la fiert, la foc mare, iar când începe să fiarbă, dai la foc mic. Laşi să fiarbă cam 2 – 3 ore.
Când este fiartă, scoţi carnea într-o farfurie, o laşi să se răcească puţin, apoi o tai mărunt, adaugi restul de usturoi pisat şi sare, după gust.
Pui o cutie de carton de la lapte în apă timp de 1 oră înainte de a fi umplută şi îi tai partea de sus.
Pui carnea în cutie, sucul de la carne şi condimentele. Acoperi pachetul şi îl laşi la frigider peste noapte.
Când este închegată compoziţia, tai pachetul cu foarfeca. Scoţi salamul şi îl tai felii.
Salam de pui
Pofta buna!