Salam de toba
PrinteazaSalam de toba din: cap de porc, ceapa, usturoi, sare, piper, boia, maghiran, ienibahar, maghiran.
- 1 cap de porc
- 1 ceapă
- 1 căpăţână de usturoi
- sare
- piper
- boia dulce
- ienibahar
- maghiran
- maţe groase de porc
Mod de preparare:
Capul de porc tăiat în patru sau în bucăţi potrivite cât să încapă în oală se ţine în apă rece 1-2 ore, după care se pune la fiert în apă rece, atât cât să acopere cu 1-2 degete.
Se spumează la nevoie, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul curăţate, sare, boabe de piper şi ienibahar şi fierbe la foc moderat 2-2,5 ore, sau pană când carnea se desprinde de pe oase.
Se scoate cu grijă şi se lasă la răcit. Când este călduţă, se desface carnea de pe oase şi se dă prin maşina de tocat came.
Se asezonează cu sare, dacă mai este nevoie, cu piper, boia dulce şi maghiran uscat, se adaugă puţina zeamă de la fiert, strecurată şi se amestecă.
Compoziţia se umple în maţe groase de porc şi se fierbe la foc mic, circa 30 minute. Se consumă rece. Se poate afuma după plac.
Salam de toba
Pofta buna!