Salam uscat de porc
PrinteazaSalam uscat de porc din: carne de porc, carne de vita, slanina, usturoi, maghiran, sare, piper, paprika.
- 6 kg carne de porc cu grăsime
- 2 kg carne de vită
- 2 kg slănină
- 200 g usturoi
- 180 g sare
- 30 g piper
- câte 50 g maghiran pudra
- paprica dulce
- chimen pudră şi zahăr
- maţe sintetice pentru salam
- 100 g rozmarin măcinat
Mod de preparare:
Se toacă slănina pe sita mare de la maşina de carne şi usturoiul pe sita mică şi se macină separat cele 2 tipuri de carne.
Se amestecă carnea de vită cu slănina, se frământă, se adaugă carnea de porc şi se frământă, apoi usturoiul şi se mai frământă 40 de minute, încorporând şi condimentele şi zahărul.
Maţele se taie la 50 cm, se înmoaie câteva minute în apă, se leagă la un capăt cu nod dublu şi se lasă sfoara mai lungă. Se umplu maţele şi se pune salamul la uscat în cămară 2 zile.
Se afumă şi se mai lasă puţin la aer.
Pofta buna!