Salam de casa cu porc din: carne de porc, carne de vita, cartofi, lapte, zahar, sare, piper, boia, usturoi. Ingrediente: 5 kg carne de vită 7 kg carne de porc 3 kg cartofi 1,5 l lapte fiert şi răcit 100 g zahăr sare piper boia usturoi mate subţiri de vită sau membrană artificială Mod de preparare: […]
Salam de vara
PrinteazaSalam de vara din: carne de vita, carne de porc, slanina, cartofi, lapte, zahar, piper, sare, boia si usturoi
- 5 kg carne de vită tocată
- 5 kg carne de porc tocată
- 2 kg slănină proaspătă tocata
- 3 kg cartofi fierţi în coajă şi apoi curăţaţi şi daţi prin maşina cu sită măiuntă de tocat
- 1,5 l lapte vacă fiert şi răcit
- 100 g zahăr
- piper
- sare
- boia
- usturoi după gust
Mod de preparare:
Se frământă bine compoziţia, în 2-3 zile, câte jumătate de oră, apoi se pune in membrană artificială.
Se pune la fum (se afumă) doar pe perioada din zi când nu îngheaţă, cam 4 5 zile.
Când se pune conţinutul în membrană nu se lasă aer pe cât posibil deloc în interior.
Când membrana a devenit maronie şi se strânge puţin salamul este suficient de afumat.
Pofta buna!
Salam de casa cu porc
Pofta buna!
Incoming search terms:
- reteta salam de vara
- salam de vara
- salam de vara reteta
- reteta de salam de vara
- reteta salam de vara unguresc
- retete salam de vara
- preparare salam de vara