Pizza Salami cu ciuperci, măsline şi pepperoni
PrinteazaPizza Salami cu ciuperci, măsline şi pepperoni
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 1/2 linguriţă sare
- 1 vârf de cuţit zahăr
- 1/2 cub drojdie
- 4 linguri ulei de măsline
în plus:
- câte 1/2 ardei roşu
- verde
- galben
- 100 g ciuperci champignons
- 1 ceapă
- 500 g roşii pasate
- sare,
- piper
- 125 g salami (rondele)
- 6 ardei iuţi muraţi
- 80 g măsline negre (fără sâmbure)
- 150 g brânză rasă pentru pizza
Mod de preparare:
Frământaţi făina cu sarea, zahărul, drojdia, 150 ml apă călduţă şi uleiul. Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-l circa 30 de minute să crească într-un loc cald.
Tăiaţi ardeiul fâşii, iar ciupercile şi ceapa rondele. Incingeţi cuptorul la 225°C. Tăiaţi blatul în jumătate şi întindeţi-l oval pe hârtie pentru copt.
Intindeţi pasta de roşii pe aluat, apoi condimentaţi-l. Aşezaţi legumele, ardeiul iute murat, salami şi măslinele. Presăraţi brânza şi daţi pizza la cuptor 15-18 minute.
Salami Pizza cu ciuperci, măsline şi pepperoni
Poftă bună!
Ador pizza. De fapt, cui nu-i place? 🙂