Salată a la rus
PrinteazaSalată a la rus
- 1 kg cartofi
- 200 g morcovi
- 200 g mazăre
- 100 g fasole verde
- 300 g maioneză
- 50 g muştar
- 1 g piper
- sare
- ouă fierte tari
Mod de preparare:
Serveşte deseori la pregătirea preparatelor reci cu ouă, peşte, carne. Morcovii şi cartofii se fierb, se curăţă de coajă şi se taie în pătrăţele mici.
Se adaugă mazărea fiartă, fasolea verde fiartă şi tăiată în pătrăţele mărunte, cîteva fire de pătrunjel verde tocat mărunt, 200 g maioneză, muştar.
Se amestecă şi se potriveşte de piper şi sare după gust. Se aşază compoziţia pe platou, se acoperă cu un strat uniform de maioneză. Se decorează cu maioneză, tăieturi din legume şi ouă, aranjate în diferite feluri.
Pofta buna!