Salată a la russe cu parizer
PrinteazaSalată a la russe
- 1,5 kg cartofi
- 800 g morcovi
- 1 ţelină mijlocie
- 1 păstârnac
- 3 rădăcini pătrunjel
- 200 g mazăre din conservă
- 100 g măsline fără sâmburi
- 100 g parizer vegetal
- 500 g castraveţi şi gogoşari muraţi
- 1 legătură pătrunjel
- 3 ouă (2 fierte şi unul crud)
- sare
- 250 g ulei
Mod de preparare:
Legumele rădăcinoase se curăţă, se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. După aproximativ 10 minute, se pun şi cartofii curăţaţi de coajă. După ce au fiert, se scurg şi se pun cu grijă într-o tavă întinsă pentru a se răci.
Intre timp, se pregăteşte maioneza şi se taie castraveţii, gogoşarii şi parizerul în cubuleţe mici. De asemenea, legumele, după ce s-au răcit, se taie cubuleţe mici.
Intr-un lighean mai mare, se amestecă legumele, murăturile, măslinele, parizerul, mazărea şi maioneza, se potriveşte totul de sare şi se aşază pe un platou, unde se ornează cu un strat foarte subţire de maioneză, măsline, gogoşari şi frunze de pătrunjel. Se pun în frigider.
Poftă bună!