Salata acrisoara de la Mures

Printeaza

Salata acrisoara de la Mures din: fasole boabe, varza murata, ceapa, carnati taranesti, lamaie, tarhon, dafin, ulei, cimbru, piper alb, ghimbir, sofran, zahar pudra.

 

Ingrediente:

  • 250 g fasole boabe
  • 500 g varză murată
  • 1 ceapă
  • 150 gcârnaţi ţărăneşti
  • 1 lămâie
  • tarhon
  • dafin
  • ulei
  • cimbru
  • piper alb
  • ghimbir
  • şofran
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se înmoaie fasolea cu o zi înaintea preparării. A doua zi, se strecoară, se pune altă apă, cât să acopere fasolea, se adaugă sare, o foaie de dafin, două fire de tarhon şi se lasă la fiert, la foc slab.

Intre timp, se toacă varza mărunt, se spală sub jet de apă rece şi se căleşte în trei linguri de ulei.

Se adaugă 100 ml de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit aproximativ 25 de minute.

După acest interval, se ia capacul şi se lasă până se evaporă apa. Se taie felii ceapa, se desface inele, care se prăjesc în două linguri de ulei.

Se adaugă cârnaţii, se acoperă cratiţa şi se fierbe mâncarea înăbuşit.

Când este gata, se adaugă zeama unei lămâi şi o linguriţă de zahăr pudră. Se condimentează cu cimbru, piper alb, ghimbir şi şofran.

Se amestecă totul cu rondelele de cârnaţi şi se lasă să se răcească.

Se păstrează în frigider şi se serveşte ca garnitură rece lângă friptură.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna salata acrisoara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.