Salată acrisoara
PrinteazaSalata acrioasa din: boabe de struguri, cascaval afumat, radacina de ghimbir, ulei de masline, zahar, otet balsamic, vin alb aromat, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g boabe necoapte de struguri
- 200 g cascaval afumat
- 2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita radacina de ghimbir
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 lingura zahar
- 1 lingura otet balsamic sau alt otet aromat
- 2 linguri apa sau vin alb aromat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Salată acrisoara: Caramelizaţi zahărul dar numai până devine auriu.
Turnaţi peste el oţetul, 2 linguri apă sau vin, puneţi şi ghimbirul, sare şi piper proaspăt măcinat şi lăsaţi amestecul pe foc mic, până când caramelul se dizolvă.
Pisaţi usturoiul cât mai fin, amestecaţi-l cu uleiul, adăugat câte puţin şi cu sare grunjoasă.
Peste pasta obţinută turnaţi amestecul cu oţet, amestecaţi bine pentru omogenizare şi turnaţi acest amestec peste strugurii puşi într-un castron, împreună cu caşcavalul tăiat în cubuleţe.
Ţineţi salata la rece până în momentul servirii.
Poftă bună!