Salată acrisoara

Printeaza

Salata acrioasa din: boabe de struguri, cascaval afumat, radacina de ghimbir, ulei de masline, zahar, otet balsamic, vin alb aromat, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g boabe necoapte de struguri
  • 200 g cascaval afumat
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita radacina de ghimbir
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet balsamic sau alt otet aromat
  • 2 linguri apa sau vin alb aromat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Salată acrisoara: Caramelizaţi zahărul dar numai până devine auriu.

Turnaţi peste el oţetul, 2 linguri apă sau vin, puneţi şi ghimbirul, sare şi piper proaspăt măcinat şi lăsaţi amestecul pe foc mic, până când caramelul se dizolvă.

Pisaţi usturoiul cât mai fin, amestecaţi-l cu uleiul, adăugat câte puţin şi cu sare grunjoasă.

Peste pasta obţinută turnaţi amestecul cu oţet, amestecaţi bine pentru omogenizare şi turnaţi acest amestec peste strugurii puşi într-un castron, împreună cu caşcavalul tăiat în cubuleţe.

Ţineţi salata la rece până în momentul servirii.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.