Salata de Algarve

Printeaza

Salata de Algarve

Ingrediente:

  • 500 g cartofi fierţi
  • 100 g ton (o cutie mai mărişoară, în ulei)
  • 300 g fileu de somon proaspăt
  • 1 păhărel vin alb
  • l00 g miezuri de scoici
  • 4 roşii tari tăiate rondele
  • 2 ardei gras tăiat fâşii
  • 2 ouă răsfierte tăiate sferturi
  • 1pahar ulei de măsline
  • 1-2 linguri oţet
  • 1legătură coriandru proaspăt sau uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Salata de Algarve: Cartofii se taie felii rotunde, somonul se coace uşor pe grătar, miezurile de scoici se dau într-un clocot, în vin alb.

Feliile de roşii se potrivesc pătuţ frumos pe farfuria mare, în mijloc se pun car­tofii, moviliţă, se împrăştie jucăuş pasta de ton şi somonul, tăiat bucăţi, scoicile, fâşiile de ardei gras şi sferturile de ou.

Se drege cu ulei, oţet şi piper, se împodobeşte cu fire de coriandru, se dă la masă.

 

Pofta buna!

 

 

Salată de Ceapă Roșie și Portocale

Salată de Ceapă Roșie și Portocale din: ceapa rosie, portocale, frunze de menta, ulei de masline extravirgin, otet de vin rosu, sare, piper. Această salată combină ceapa roșie, care adaugă o notă puțin picantă, cu dulceața portocalelor și prospețimea frunzelor de mentă. Este o combinație plină de arome și contrasturi. O rețetă ușor de pregătit […]

Ceai de Valeriană cu Năsturel: O băutură relaxantă pentru digestie sănătoasă

Ceai de Valeriană cu Năsturel: O băutură relaxantă pentru digestie sănătoasă din: ceai de valeriana, frunze de nasturel, apa, miere. Ceaiul de Valeriană cu Năsturel este o băutură delicioasă și naturală, cu beneficii atât pentru relaxare, cât și pentru sănătatea digestivă. Năsturelul, cunoscut pentru gustul său ușor piperat, adaugă un plus de savoare acestui ceai. […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.