Salata de alge deshidratate

Printeaza

Salata de alge deshidratate din: alge marine deshidratate, ulei de susan, sos de soia, otet balsamic, susan, zahar brun, usturoi, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:

  • 100 g alge marine deshidratate
  • 30 ml ulei de susan
  • 30 ml sos de soia
  • 30 ml oţet balsamic
  • 10 g seminţe de susan
  • 15 g zahăr brun
  • 2 căţei de usturoi (sau 1 ceapă)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Salata de alge deshidratate: In primul rând, se rehidratează algele marine. Se pun într-un bol cu apă rece şi se lasă minimum 30 de minute.

Când timpul a trecut, se pun algele într-o strecurătoare şi se clătesc în câteva ape, apoi se storc pentru a se elimina excesul de apă.

Se taie algele la dimensiunea dorită, având în vedere faptul că ele au forma unor tăiţei laţi, sau se pot lăsa la lungimea iniţială.

Peste alge se adaugă oţetul, sosul de soia, uleiul şi seminţele de susan, iar la final, usturoiul pisat sau ceapa tocată.

Se pun la rece vreme de 1 oră, pentru ca algele să capete savoarea ingredientelor.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.