Salată algeriană

Printeaza

O reteta delicioasa de salata algeriana din: sfecla rosie, morcovi, cartofi, ceapa rosie, usturoi, mustar, ulei si otet de mere.

Ingrediente:Salată algeriană

  • 500 g sfeclă rosie
  • 5 morcovi
  • 4 cartofi
  • 2 cepe rosii
  • 5–6 cătei de usturoi
  • 2 linguri mustar
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură otet de mere

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine sfecla şi cartofii şi le puneţi la fiert fără să le curăţati de coajă, în vase diferite. Separat fierbeţi morcovii, în prealabil curătati de coajă. După ce legumele au fiert, le lăsaţi să se răcească, le decojiţi şi le tăiaţi după preferintă sau le daţi pe răzătoarea mare.

Curăţati şi tăiaţi mărunt ceapa şi usturoiul. Pentru dressing, amestecaţi uleiul cu muştarul, adăugându-l picătură cu picătură, ca la maioneză şi amestecând energic fără să schimbaţii sensul. La sfârşit încorporaţi otetul sau zeama de lămâie şi sarea.

Pui legumele într-un castron, le stropiţi cu dressingul, acoperiţi cu un capac şi amestecaţi salata prin răsturnări repetate.

Salată algeriană

Salată algeriană

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.