Salată algeriană
PrinteazaO reteta delicioasa de salata algeriana din: sfecla rosie, morcovi, cartofi, ceapa rosie, usturoi, mustar, ulei si otet de mere.
- 500 g sfeclă rosie
- 5 morcovi
- 4 cartofi
- 2 cepe rosii
- 5–6 cătei de usturoi
- 2 linguri mustar
- 3 linguri ulei
- 1 lingură otet de mere
Mod de preparare:
Spălaţi bine sfecla şi cartofii şi le puneţi la fiert fără să le curăţati de coajă, în vase diferite. Separat fierbeţi morcovii, în prealabil curătati de coajă. După ce legumele au fiert, le lăsaţi să se răcească, le decojiţi şi le tăiaţi după preferintă sau le daţi pe răzătoarea mare.
Curăţati şi tăiaţi mărunt ceapa şi usturoiul. Pentru dressing, amestecaţi uleiul cu muştarul, adăugându-l picătură cu picătură, ca la maioneză şi amestecând energic fără să schimbaţii sensul. La sfârşit încorporaţi otetul sau zeama de lămâie şi sarea.
Pui legumele într-un castron, le stropiţi cu dressingul, acoperiţi cu un capac şi amestecaţi salata prin răsturnări repetate.
Salată algeriană
Pofta buna!