Salata cu alune de padure si pere
PrinteazaSalata cu alune de padure si pere din: miere, rozmarin, ulei de masline, alune de padure, coaja de lamaie, otet balsamic, radicchio, valeriana, rucola, para, branza cu mucegai.
Ingrediente:
- 1 ingura de miere
- 2 fire de rozmarin
- 2 lingurite ulei de masline, plus un strop pentru a praji nucile
- 2 linguri alune de padure decojite
- coaja rasa de la 1/4 lamaie
- 1 lingurita de otet balsamic
- 75 g mix de salata (radicchio, valeriana si rucola)
- 1 para coapte, taiata in jumatati si curatata
- 25 g de branza cu mucegai
Mod de preparare:
Incălzeşte mierea şi rozmarinul într-o oală mică în care ai pus şi 1 lingură de apă fiartă. Adu totul la punctul de fierbere, apoi lasă mierea să fiarbă 30 de secunde, îndepărtează sosul de pe foc şi lasă aromele să se întrepătrundă.
Incinge o tigaie şi pune în ea un strop de ulei. Adaugă alunele de pădure şi prăjeşte-le până devin aurii şi încep să se rumenească pe alocuri.
Transferă-le pe o farfurie, lasă-le să se răcească puţin, apoi toacă-le grosier, pentru a obţine un pesmet. Incorporează coaja rasă de lămâie, sare şi piper.
Pentru a prepara un dressing, combină uleiul de măsline cu oţetul balsamic, sare şi piper. Amestecă frunzele de salată cu mare parte din dressing, apoi aranjează-le pe farfurii sau pe un platou, aşezând deasupra lor feliile de pară.
Peste acestea pune bucăţile subţiri de brânză şi pesmetul de alune, apoi stropeşte salata cu mierea cu rozmarin şi cu restul de dressing.
Salata cu alune de padure si pere
Pofta buna!