Salata Ambasador

Printeaza

Salata Ambasador din: vinete, ceapa, rosii, ridichi, castraveti, ardei, morcov, varza, smantana, mustar, marar si patrunjel, ulei, otet, sare, piper.

Ingrediente:Salata Ambasador

  • 2 linguri vinete tocate
  • o ceapă mare
  • 4 roşii potrivit de mari
  • 10 ridichi
  • 5 castraveţi mici
  • 2 ardei graşi
  • un morcov ras
  • un sfert de varză mică, tocată mărunt
  • o lingură smântână
  • o lingură muştar
  • câte o legătură de mărar şi pătrunjel, tocate mărunt
  • untdelemn
  • oţet
  • sare
  • piper, după gust

 

Mod de preparare:

Pe o farfurie mare se aşează mai multe feluri de salate, fiecare într-o parte a farfuriei.

In centrul farfuriei se plasează 6 roşie mare, golită complet de miez şi umplută cu ceapă tocată foarte fin şi acoperită cu capacul ei, pentru a nu răspândi miros. De jur împrejurul roşiei se pune câte un sortiment de salată:

– salată de vinete, fără ceapă, cu untdelemn, oţet şi sare, garnisită cu ardei gras tăiat fidea;

– felioare subţiri de roşii foarte tari, asezonate cu lămâie sau oţet, untdelemn, presărate cu sare, piper şi aranjate pe foi tinere de salată;

– ridichi de lună tăiate rozişoare, sărate, stropite copios cu untdelemn şi presărate cu verdeaţă tocată;

– castraveţi tăiaţi felii subţiri, săraţi piperaţi, stropiţi cu untdelemn şi oţet, presăraţi cu mărar tocat;

– ardei graşi, scobiţi, umpluţi cu o salată de crudităţi (morcov ras şi varză tocată, toate legate cu un sos gros de smântână, muştar, untdelemn şi oţet).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.