Salata Ambasador
PrinteazaSalata Ambasador din: vinete, ceapa, rosii, ridichi, castraveti, ardei, morcov, varza, smantana, mustar, marar si patrunjel, ulei, otet, sare, piper.
- 2 linguri vinete tocate
- o ceapă mare
- 4 roşii potrivit de mari
- 10 ridichi
- 5 castraveţi mici
- 2 ardei graşi
- un morcov ras
- un sfert de varză mică, tocată mărunt
- o lingură smântână
- o lingură muştar
- câte o legătură de mărar şi pătrunjel, tocate mărunt
- untdelemn
- oţet
- sare
- piper, după gust
Mod de preparare:
Pe o farfurie mare se aşează mai multe feluri de salate, fiecare într-o parte a farfuriei.
In centrul farfuriei se plasează 6 roşie mare, golită complet de miez şi umplută cu ceapă tocată foarte fin şi acoperită cu capacul ei, pentru a nu răspândi miros. De jur împrejurul roşiei se pune câte un sortiment de salată:
– salată de vinete, fără ceapă, cu untdelemn, oţet şi sare, garnisită cu ardei gras tăiat fidea;
– felioare subţiri de roşii foarte tari, asezonate cu lămâie sau oţet, untdelemn, presărate cu sare, piper şi aranjate pe foi tinere de salată;
– ridichi de lună tăiate rozişoare, sărate, stropite copios cu untdelemn şi presărate cu verdeaţă tocată;
– castraveţi tăiaţi felii subţiri, săraţi piperaţi, stropiţi cu untdelemn şi oţet, presăraţi cu mărar tocat;
– ardei graşi, scobiţi, umpluţi cu o salată de crudităţi (morcov ras şi varză tocată, toate legate cu un sos gros de smântână, muştar, untdelemn şi oţet).
Pofta buna!