Salată de ananas cu litchii

Printeaza

Salată de ananas cu litchii din: banane, mango, stafide albe, litchii, ananas, suc de portocale, zahar tos, limete, scortisoara, migdale, vin spumos, frisca, stafide.

Ingrediente:

  • doua banane
  • dou bucati de mango
  • 30 g stafide albe
  • o conserva de litchii
  • un ananas
  • 300 ml suc de portocale
  • 50 g zahar tos
  • doua limete
  • un baton de scortisoara
  • 100 g migdale
  • 200 ml vin spumos
  • 300 ml frisca
  • stafide

 

Mod de preparare:

Intr-o oală se fierbe vinul spumos cu sucul de portocale, batonul de scorţişoară, zahărul şi stafidele.

Când s-au umflat stafidele se scot cu o spumieră şi se lasă la răcit, iar lichidul se fierbe în continuare până scade puţin.

Bananele, ananasul, mango se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri sau cuburi.

Se pun într-un bol, se adaugă litchiile din conservă scurse de sirop, se stropesc cu suc de limetă şi se presară scorţişoara măcinată.

Se toarnă jumătate din siropul rece, se amestecă şi se pune în boluri sau farfurii adânci.

Frişca se mixează şi se amestecă cu restul de sirop adăugat treptat ca să nu fie prea lichid sosul.

Se introduce la rece minimum 30 de minute, apoi se toarnă peste salata de fructe, se presară migdalele tăiate bucăţi mari şi se serveşte imediat.

Fructele trebuie sa fie scoase din frigider doar in momentul prepararii.

 

Salată de ananas cu litchii

Salata_de_ananas_cu_litchii

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce sunt aia litchii?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.