Salată de Morcov și Ghimbir: Răcoritoare și Plină de Vitamine din: morcovi, ghimbir, ulei de masline, miere, sare, piper, seminte de susan, frunze de menta. Salata de morcov și ghimbir este o variantă modernă a salatei asiatice tradiționale de morcovi, care combină aromele dulci ale morcovilor cu aromele picante și picante ale ghimbirului. Descoperiți prospețimea […]
Salata de andiva si ridichi
PrinteazaSalata de andiva si ridichi din: andive, ridichi, germeni de fasole, chives, patrunjel, otet, ulei, sare, piper.
- 200 g andivă creaţă
- 1 legătură de ridichi
- 200 g germeni de fasole mungo
- 4 linguri de seminţe de floarea-soarelui
- 1/2 de legătură de chives
- 1/2 de legătură de pătrunjel
- 4 linguri de oţet cu ierburi aromatice
- sare
- piper
- 6 linguri de ulei de rapiţă
Mod de preparare:
Andivele se curăţă, se spală, se usucă prin centrifugare (într-un vas special) şi se taie fâşii subţiri.
Se curăţă şi se spală ridichile şi se taie felii foarte fine.
Germenii de fasole se opăresc în apă clocotită, apoi se lasă la scurs.
Seminţele de floarea-soarelui se rumenesc fără grăsime într-o tigaie antiaderentă, după care se lasă la răcit pe o farfurie.
Verdeaţa se spală şi se tamponează cu prosoape de hârtie.
Firele de chives se taie rondele fine, iar frunzele de pătrunjel se aleg de pe tije şi se toacă mărunt.
Se amestecă oţetul cu sare şi piper, apoi se încorporează uleiul. Se pun toate ingredientele într-un castron şi se amestecă cu dressingul.
La final, salata se mai asezonează o dată după gust.
Salata de andiva si ridichi
Pofta buna!
poate iti place si:
Salată de Morcov și Ghimbir: Răcoritoare și Plină de Vitamine
Pofta buna!