Salata de andive si curmale

Printeaza

Salata de andive si curmale din: andive, para, grapefruit, lamaie, curmale, miere, iaurt, vermut, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 andive
  • 1 pară
  • 1 grapefruit
  • 1 lămâie
  • 8 curmale
  • 1 lingură cu miere
  • 2 iaurturi
  • 2 linguri cu vermut
  • sare şi piper

 

Mod de preparare Salata de andive si curmale:

Curăţaţi andivele de foile ofilite, le spălaţi sub jet de apă rece, tăiaţi frunzele mari pe latul lor, în 4-5 bucăţi, păstraţi întreg miezul andivelor.

Curăţaţi grapefruitul de coajă, separaţi feliile, scoateţi pieliţa şi tăiaţi-le în 2-3 bucăţi. Puneţi-le într-un vas adânc, la un loc cu bucăţile de curmale.

Spălaţi lămâia, radeţi coaja, stoarceţi sucul într-un bol. Turnaţi iaurtul şi vermutul peste zeama de lămâie, săraţi, piperaţi, omogenizaţi.

Impărţiţi andivele, curmalele şi grapefruitul în boluri mici, între ele repartizaţi frunze întregi de andive, acoperiţi cu sosul de iaurt, ţineţi la rece 30 min. Serviţi ca aperitiv, cu pâine proaspătă.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.