Salata de andive si curmale
PrinteazaSalata de andive si curmale din: andive, para, grapefruit, lamaie, curmale, miere, iaurt, vermut, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 andive
- 1 pară
- 1 grapefruit
- 1 lămâie
- 8 curmale
- 1 lingură cu miere
- 2 iaurturi
- 2 linguri cu vermut
- sare şi piper
Mod de preparare Salata de andive si curmale:
Curăţaţi andivele de foile ofilite, le spălaţi sub jet de apă rece, tăiaţi frunzele mari pe latul lor, în 4-5 bucăţi, păstraţi întreg miezul andivelor.
Curăţaţi grapefruitul de coajă, separaţi feliile, scoateţi pieliţa şi tăiaţi-le în 2-3 bucăţi. Puneţi-le într-un vas adânc, la un loc cu bucăţile de curmale.
Spălaţi lămâia, radeţi coaja, stoarceţi sucul într-un bol. Turnaţi iaurtul şi vermutul peste zeama de lămâie, săraţi, piperaţi, omogenizaţi.
Impărţiţi andivele, curmalele şi grapefruitul în boluri mici, între ele repartizaţi frunze întregi de andive, acoperiţi cu sosul de iaurt, ţineţi la rece 30 min. Serviţi ca aperitiv, cu pâine proaspătă.
Pofta buna!