Salata de andive fierte in vin

Printeaza

Salata de andive fierte in vin din: andive, vin, ulei, lamaie, sare, zahar pudra.

 

Ingrediente:

  • 1/2 kg andive
  • 1-2 pahare vin alb, sec
  • 2 linguri ulei
  • 1 lămâie (sucul)
  • sare
  • opţional: 1 linguriţă zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Frunzele de andive spălate sub jet de apă rece se pun într-o cratiţă în care s-a pus vinul, uleiul, zeama de lămâie, sarea şi eventual zahărul.

Lichidul din cratiţă se completează cu apă până aproape acoperă andivele.

Se pune cratiţa la cuptor, la foc potrivit, pentru 45 de minute. Salata obţinută se serveşte numai rece.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.