Salata de andive cu nuca din: andive, ceapa, nuca, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g andive 7 ceapă miez de nucă 25 ml oţet 25 ml ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă andivele de foile veştede, se spală şi se desfac foile, cu grijă, să nu se rupă. Se pun andivele […]
Salata de andive, pere si roquefort
PrinteazaO reteta de salata de andive, pere si branza Roquefort din: miez de nuca, pere, andive, branza roquefort, miere, mustar de dijon si otet de vin alb sau de cidru.
- 24 g jumătăţi de miez de nucă
- 2 pere
- 3 andive
- 80 g brânză Roquefort
pentru sos:
- 1 linguriţă miere limpede
- 1 linguriţă muştar de Dijon
- 2 linguri oţet de vin alb sau de cidru
Mod de preparare:
într-o tigaie cu fund gros, se călesc nucile fără ulei timp de 1-2 minute, până când se rumenesc uşor.
Atenţie să nu se ardă pentru că vor deveni amărui. Se pun nucile într-un vas şi se lasă să se răcească.
Se curăţă perele de cotoare, apoi se taie în cubuleţe.
Se pun într-un castron. Andivele se curăţă de frunzele exterioare, apoi se pun frunzele rămase în castronul cu pere.
Nucile prăjite se taie mai mare şi se lasă deoparte.
Pentru prepararea sosului, se combină mierea, muştarul şi oţetul într-un castronaş, iar apoi se toarnă peste pere şi andive.
Se fărâmiţează brânza cu mâinile peste salată, se presară nucile şi se serveşte.
Salata de andive, pere si roquefort
Poftă bună!
Poate te intereseaza si:
Salata rece de andive
Salata rece de andive din: andive, ceapa, nuca, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g andive 7 ceapă 30 g miez de nucă 25 ml oţet 25 ml ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă andivele de foile veştede, se spală şi se desfac foile, cu grijă, să nu se rupă. Se pun […]
Pofta buna!