Salata de andive cu piept de pui
PrinteazaSalata de andive cu piept de pui din: piept de pui, andive, ou, ulei extravirgin de masline, gogosar murat, mustar dijon, smantana, lamaie, sare, piper.
- 1 piept de pui dezosat si fara piele
- 5-6 andive proaspete
- 1 ou
- 100 ml ulei extravirgin de masline
- 1 gogosar murat
- 1 lingurita mustar Dijon
- 1 lingura smantana
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea şi o fierbi în apă uşor sărată, pentru 40 de minute, la foc mediu. Scurgi pieptul de pasăre fiert şi îl tai în cubuleţe. Fierbi oul, iar după ce s-a răcit, freci într-un bol gălbenuşul cu muştarul. Torni ulei în cantităţi mici, amestecând după fiecare adăugare, până la încorporare. La sfârşit, adaugi smântână şi zeamă de lămâie după gust.
Speli andivele, după care le desfaci în foi. Tai andivele în fâşii foarte subţiri, iar gogoşarul în fâşii mai late, de 1 cm. Pui într-un bol andivele, pieptul de pasăre, gogoşarii şi maioneza şi amesteci uşor. Sărezi şi condimentezi amestecul după gust.
Aşezi salata pe un platou şi o decorezi cu felii de gogoşar murat. O serveşti după ce ai păstrat-o în frigider pentru cel puţin 1 oră.
Salata de andive cu piept de pui
Pofta buna!