Salată de andive cu portocala si otet balsamic
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de andive cu portocala si otet balsamic din: andive, portocala, miere, otet balsamic, sare, piper, ulei, miez de nuca si patrunjel.
- 4 andive
- 2 portocala
- 1 lingură miere
- 3 linguri oţet balsamic alb
- sare
- piper
- 4 linguri ulei
- 2 linguri miez de nucă
- 2 fire pătrunjel
Mod de preparare:
Se pregătesc andivele, eventual se scot cotoarele, tăind în formă de con, şi se taie frunzele transversal. In cele din urmă se curăţă portocalele de coji şi de pieliţele albe.
Se despart feliile şi se desprinde miezul din pieliţe; se păstrează sucul care va curge pe parcursul acestor operaţii.
Sucul de portocală se amestecă energic cu miere, oţet, sare, piper şi ulei; se amestecă împreună cu andivele şi feliile de portocală; se aşază pe farfurii sau în boluri.
Se toacă grosier miezul de nucă. Se rup frunzuliţele de pătrunjel. Nucile şi pătrunjelul se presară peste salată.
Salată de andive cu portocala si otet balsamic
Pofta buna!