Salată de andive cu pui
PrinteazaSalată de andive cu pui
Ingrediente:
- 4 andive
- un piept de pui
- 3 ouă
- muştar mai picant
- 1 lămâie
- ulei
- sare
- piper
- 1 ardei
- 2-3 măsline
Mod de preparare:
Salată de andive cu pui: Pui la fiert pieptul de pui în apă cu sare. Fierbi 5 minute şi două ouă, le ţii apoi sub un jet de apă rece, le cureţi şi amesteci gălbenuşurile cu gălbenuşul de la oul crud.
Le freci apoi cu ulei până obţii o maioneză, pui 2 linguri de muştar, zeama de la 1/2 lămâie, sare şi piper după gust şi o dai la frigider. După ce a fiert, scoţi pieptul de pui, îl scurgi, îl dezosezi, îl tai cubuleţe şi îl dai deoparte.
Treci andivele sub un jet de apă rece, le cureţi de frunzele veştejite şi de cotoare, păstrezi o andivă pentrui decor, iar pe celelalte le tai fâşii subţiri. Le amesteci apoi cu maioneza picantă, pui restul de zeamă de lămâie şi piper, dacă e nevoie.
Desfaci frunzele de la andiva rămasă şti aşezi câteva într-un bol transparent, de jur împrejur. Pui apoi cu grrijă salata de andive.
Crestezi două frunze, le aranjezi peste salată şi aşezzi între ele felii de ardei şi de măsline.
E mult mai bună după ce ai ţinut-o la ‘frigider jumătate de oră.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- salata de andive cu pui
- salata de andive cu piept de pui
- salata de pui cu andive
- salata andive cu pui