Salată de andive cu pui

Printeaza

Salată de andive cu pui

Ingrediente:

  • 4 andive
  • un piept de pui
  • 3 ouă
  • muştar mai picant
  • 1 lămâie
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 ardei
  • 2-3 măsline

 

Mod de preparare:

Salată de andive cu pui: Pui la fiert pieptul de pui în apă cu sare. Fierbi 5 minute şi două ouă, le ţii apoi sub un jet de apă rece, le cureţi şi amesteci gălbe­nuşurile cu gălbenuşul de la oul crud.

Le freci apoi cu ulei până obţii o maioneză, pui 2 linguri de muştar, zeama de la 1/2 lămâie, sare şi piper după gust şi o dai la frigider. După ce a fiert, scoţi piep­tul de pui, îl scurgi, îl dezosezi, îl tai cubuleţe şi îl dai deoparte.

Treci andivele sub un jet de apă rece, le cureţi de frunzele veştejite şi de cotoare, păstrezi o andivă pentrui decor, iar pe celelalte le tai fâşii subţiri. Le amesteci apoi cu maioneza picantă, pui restul de zeamă de lămâie şi piper, dacă e nevoie.

Desfaci frunzele de la andiva rămasă şti aşezi câteva într-un bol transparent, de jur împrejur. Pui apoi cu grrijă salata de andive.

Crestezi două frunze, le aranjezi peste salată şi aşezzi între ele felii de ardei şi de măsline.

E mult mai bună după ce ai ţinut-o la ‘frigider jumă­tate de oră.

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • salata de andive cu pui
  • salata de andive cu piept de pui
  • salata de pui cu andive
  • salata andive cu pui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.