Salata de andive cu varza de Bruxelles
PrinteazaSalata de andive cu varza de Bruxelles din: andiva, varza de bruxelles, linte rosie, branza Roquefort, iaurt, lapte batut, cartofi, supa de legume, seminte de chimen, sare de mare, piper alb.
- 1 andiva mare
- 100 g verzisoare de Bruxelles
- 75 g linte de preferinta rosie
- 50 g branza Roquefort
- 200 g iaurt
- 50 ml lapte batut
- 2 cartofi mari
- 200 ml supa de legume sau supa slaba de pui
- 1 lingurita seminte de chimen
- sare de mare
- piper alb proaspat macinat
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi pui la fiert în apă cu puţină sare şi chimen, la foc mediu, pentru 20 de minute.
Fierbi lintea în supă timp de 10 minute, la foc mic.
Cureţi verzişoarele de Bruxelles de frunzele exterioare veştede, după care le opăreşti 5 minute.
Scurgi cartofii şi varza de Bruxelles. Treci verzele printr-un jet de apă rece.
Păstrezi câteva verze întregi, iar restul le tai în jumătăţi sau în sferturi. Decojeşti cartofii şi îi tai cubuleţe.
Scurgi lintea fiartă şi o laşi să se răcească. Cureţi andiva şi păstrezi câteva frunze pentru decor, iar restul le tai în fâşii subţiri.
Pentru sos, mixezi brânza împreună cu laptele bătut, apoi le amesteci împreună cu iaurtul, sare şi piper alb, după gust.
Amesteci într-un bol legumele şi le stropeşti cu sosul alb.
Salata de andive cu varza de Bruxelles
Pofta buna!