Salata de anghinare
PrinteazaO reteta simpla si deliciaosa de anghinare din: anghinare, lamai, ulei de masline, parmezan, patrunjel, sare de mare si piper negru.
- 6 anghinare mici (sau 4 medii)
- doua lamai coapte
- 6 linguri ulei de masline
- 100 grame parmezan
- 1/2 legatura de patrunjel
- sare de mare
- piper negru
Mod de preparare:
Pastrati doar 2-3 cm din tulpina fiecarei anghinare, plus caciulia, apoi taiati cu un cutit fiecare “frunzulita” a legumei. Puneti imediat frunzulitele tari de anghinare in apa in care ati stors putina zeama de lamaie – pentru a preveni oxidarea acestora.
Taiati-le apoi in bucatele mici si subtiri, tocati si patrunjelul marunt. Amstecati apoi totul impreuna cu uleiul de masline, sucul de lamaie si patrunjelul. Asezonati cu sare de mare si cu piper negru proaspat macinat.
La final puneti desupra fasii subtiri de parmezan. Salata se poate servi cel mai bine alaturi de carne de vitel sau de vita. Reteta preluata de aici.
Salata de anghinare
Pofta buna!