Salata aperitiv de conopida

Printeaza

Salata aperitiv de conopida din: conopida, maioneza, gogosar, verdeata, sare.

Ingrediente:

  • 1 conopidă mijlocie
  • 1 cană plină cu maioneză
  • 1 gogoşar murat
  • verdeaţă tocată
  • sare

 

Mod de preparare:

Salata aperitiv de conopida: Curăţaţi conopida de frunze, spălaţi-o, rupeţi-o buchete mari, spălaţi-o sub jet de apă rece şi puneţi-o să fiarbă 10 min în apă care clocoteşte, în care aţi pus 1 linguriţă de sare.

Când e fiartă, scurgeţi conopida, puneţi-o într-un castron adânc, turnaţi peste ea maio­neză şi decoraţi cu gogoşar murat şi albuş de ou fiert, tăiat felii subţiri. Presăraţi deasupra mărar şi busuioc.

Pentru maioneza: 1 gălbenuş crud şi unul fiert, omogenizate, frecate cu ulei, muştar, sare fină şi zeamă de lămâie, ca să fie picantă.

Serviţi cu pâine proaspătă, feliată.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.