Salata aperitiv de conopida
PrinteazaSalata aperitiv de conopida din: conopida, maioneza, gogosar, verdeata, sare.
Ingrediente:
- 1 conopidă mijlocie
- 1 cană plină cu maioneză
- 1 gogoşar murat
- verdeaţă tocată
- sare
Mod de preparare:
Salata aperitiv de conopida: Curăţaţi conopida de frunze, spălaţi-o, rupeţi-o buchete mari, spălaţi-o sub jet de apă rece şi puneţi-o să fiarbă 10 min în apă care clocoteşte, în care aţi pus 1 linguriţă de sare.
Când e fiartă, scurgeţi conopida, puneţi-o într-un castron adânc, turnaţi peste ea maioneză şi decoraţi cu gogoşar murat şi albuş de ou fiert, tăiat felii subţiri. Presăraţi deasupra mărar şi busuioc.
Pentru maioneza: 1 gălbenuş crud şi unul fiert, omogenizate, frecate cu ulei, muştar, sare fină şi zeamă de lămâie, ca să fie picantă.
Serviţi cu pâine proaspătă, feliată.
Pofta buna!