Salata aperitiv cu carne fiarta de vita
PrinteazaSalata aperitiv cu carne fiarta de vita din: rasol de vita, castraveti, ceapa verde, cartofi, mustar, sare, piper, ulei, patrunjel verde.
- 300 g rasol de vită fiert din ajun
- 3-4 castraveţi acri
- 4-6 fire de ceapă verde
- 2-3 cartofi
- 3 linguri cu muştar dulce
- sare
- piper
- 2 linguri cu ulei
- 3-4 tije de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii cu un burete aspru (nu de sârmă), puneţi-i să fiarbă în apă caldă cu vasul acoperit. Când coaja crapă uşor, scoateţi cartofii, curăţaţi-i şi tăiaţi-i felii subţiri cât sunt calzi. Stropiţi cu o lingură de ulei, puneţi cartofii în castron adânc.
Tăiaţi carnea felii subţiri; la fel procedaţi cu castraveţii acri. Treceţi totul în castronul cu cartofi. Din muştar dulce, restul de ulei, sare, piper măcinat, ceapă verde tocată fin, faceţi un amestec, omogenizaţi, turnaţi în castron. Folosiţi două furculiţe ca să amestecaţi totul fără să rupeţi feliile de cartofi.
Neteziţi suprafaţa salatei, decoraţi cu tije de pătrunjel verde pe care le-aţi spălat şi le-aţi uscat în prosop.
Ţineţi castronul la rece 1 oră, serviţi fără pâine.
Pofta buna!