Salata arabeasca de conopida
PrinteazaSalata arabeasca de conopida din: conopida, morcovi, telina, nuca, maioneza, smantana, lamaie, mustar, capere, piper, rosii, salata verde.
- 1 kg conopidă
- 400 g morcovi
- 300 g telină
- 200 g miez de nucă
- 200 g maioneză
- 175 g smântână
- 10 ml suc lămâie
- 50 g muştar
- 15 capere
- sare
- piper alb
- roşii
- câteva foi de salată verde
Mod de preparare:
Conopida se spală bine şi se pune la fiert în apă clocotită circa cinci minute. Se scurge de apă si se lasă să se răcească bine.
Morcovii şi ţelina se spală, se curăţă şi se taie julien. Miezul de nucă se pisează.
Se amestecă aceste ingrediente între ele, adăugându-se maioneza, smântână, muştaruil, caperele, sarea şi piperul şi se omogenizează cât mai bine.
Se ornează cu felii de roşii şi salată verde.
Pofta buna!