Salată arăbească de paine cu telemea de vacă

Printeaza

O reteta delicioasa de salata arabeasca cu: lipii, usturoi, rosii cherry, castravete, ridichii, ceapa rosie, frunze de menta, patrunjel, laptuca, salata verde, rucola, branza telemea.

Ingrediente:Salată arăbească de paine cu telemea de vacă

  • 2 lipii
  • 1 căţel de usturoi sucul de la o lămâie
  • 8 roşii cherry
  • 3 roşii prunişoare tăiate bucăţele
  • 1/2 de castravete, tăiat bucăţele
  • 6 ridichi, feliate
  • o ceapă roşie mică, înjumătăţită şi feliată
  • o mână bună frunze de mentă, tocate mare
  • o mână bună frunze de pătrunjel, tocate mare
  • o lăptucă mică, tocată mare
  • un miez de salată verde, tocat mare
  • 2 mâini bune de rucola
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 200g brânză telemea, sfărâmată

Mod de preparare:

Se încălzesc lipiile pe o tavă sau în prăjitor, până se rumenesc şi devin crocante. Când se răcoresc suficient încât să le puteţi mânui, se rup în bucăţele mici.

Se zdrobeşte căţelul de usturoi cu puţină sare, apoi se răstoarnă într-un bol mare şi se adaugă zeama de lămâie. Se adaugă toate celelalte ingrediente, cu excepţia uleiului de măsline şi a brânzei. Se stropesc cu ulei şi se amestecă cu grijă.

Salata se serveşte presărată cu brânză telemea.

Salată arăbească de paine cu telemea de vacă

Salată arăbească de paine cu telemea de vacă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.