Salată de Fazan cu Nuci și Mere din: piept de fazan, nuci, mere, salata, ulei, otet balsamic, miere, sare, piper. Bucățile de fazan prăjit, împreună cu crocantele nuci prăjite și dulceața merelor, creează un echilibru gustativ impresionant, completat de un dressing ușor și aromat. Acest fel de mâncare nu doar că încântă papilele gustative, dar […]
Salata arabeasca
PrinteazaSalata arabeasca din: patrunjel, sare, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, germani de grau si rosie.
Ingrediente:
- 3-4 legaturi patrunjel
- sare
- 6 rosii
- o legatura ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- zeama de la 1-2 lamai
- 200 g germeni de grau
- o rosie pentru ornat
Mod de preparare:
Se spală pătrunjelul, se lasă să se scurgă şi se taie mărunt. Se pune într-un bol şi se amestecă cu germenii de grâu.
Se frământă bine câteva minute ca să se înmoaie grâul. Separat, roşiile se spală, se şterg şi se taie cubuleţe.
E de preferat să folosiţi roşii cărnoase şi cu seminţe mai puţine.
Dau un aspect plăcut şi, în plus, nu se deteriorează foarte repede în salată. Se adaugă peste amestecul din germeni de grâu şi pătrunjel.
Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie foarte fin. E foarte important felul în care sunt tăiate ingredientele pentru această salată.
Cel mai bine ar fi să fie tăiate la fel.
Se amestecă bine toate ingredientele cu ajutorul unei linguri de lemn şi se potrivesc cu sare, ulei şi zeamă de lămâie
. Se serveşte la aperitiv, cu diferite preparate reci sau calde şi se ornează cu roşii întregi şi felii de lămâie.
Salata arabeasca
Pofta buna!
Salată de Quinoa cu Goji și Avocado
Salată de Quinoa cu Goji și Avocado din: quinoa, goji, castravete, ardei, rucola, seminte, suc de lamaie, ulei, miere, sare, piper. Descoperă cum să îmbini sănătatea și savoarea într-un singur bol cu această rețetă vibrantă de salată. Perfectă pentru un prânz nutritiv sau ca o gustare revigorantă, această salată îți va oferi energia necesară pentru […]