Salata de ardei copti cu ceapa rosie si patrunjel
PrinteazaSalata de ardei copti cu ceapa rosie si patrunjel din: ardei gras, ceapa rosie, pasta de romate, usturoi, suc de lamaie, patrunjel, chili, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 ardei grasi
- 1 ceapa rosie mare
- 150 ml pasta de tomate
- 1 catel de usturoi
- o lingura suc de lamaie
- 1/2 legatura de patrunjel
- 1/2 lingurita chili
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se coc ardeii şi se curăţă de coajă şi de seminţe. Se toacă apoi cubulete.
Intr-o tigaie se încinge uleiul şi se căleşte ceapa tocată mărunt până se înmoaie un pic.
Se adaugă pasta de tomate, usturoiul strivit, sucul de lămâie, chili şi sare şi piper după gust.
Se fierbe pe foc mic aprox. 10 minute.
Se adaugă ardeii cubulete şi se lasă să fiarbă încă 1 minut, amestecând uşor.
Dregeti salata de sare şi suc de lămâie. Adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt.
Se serveşte la temperatura camerei.
Ardeii copţi se pot servi şi în varinta clasică, întregi, cu sos din: ofet, ulei, usturoi şi sare.
Salata de ardei copti cu ceapa rosie si patrunjel
Pofta buna!
Ce bine arata salata asta 🙂