Salată de ardei copţi
PrinteazaSalată de ardei copţi din: ardei, ulei, otet, piper, sare.
- 10 ardei
- 3 linguri ulei
- 1 lingură oţet
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se aleg ardei graşi, mari şi bine copţi, care se coc pe grătar sau pe o plită încinsă bine (ardeii copţi în cuptor devin moi). Se coc bine pe toate părţile, fără să se ardă.
După ce s-au copt, se pun într-un castron, se presară cu puţină sare, iar castronul se acoperă cu un şervet.
După circa 10 min se curăţă cu mina înmuiată în apă rece, cu atenţie pentru ca să nu rămînă nici o bucăţică de coajă arsă.
Nu se udă cu apă, pentru a nu-şi pierde gustul. Se şterg codiţele cu un şervet.
Ardeii astfel curăţaţi se aşază într-un castron.
Inainte de a-i servi se toarnă peste ei un sos preparat din ulei, oţet, sare după gust şi puţin zahăr.
Pofta buna!