Salată de ardei copţi

Printeaza

Salată de ardei copţi din: ardei, ulei, otet, piper, sare.

 

Ingrediente:Salată de ardei copţi

  • 10 ardei
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură oţet
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Se aleg ardei graşi, mari şi bine copţi, care se coc pe grătar sau pe o plită încinsă bine (ardeii copţi în cuptor devin moi). Se coc bine pe toate părţile, fără să se ardă.

După ce s-au copt, se pun într-un castron, se presară cu puţină sare, iar castronul se acoperă cu un şervet.

După circa 10 min se curăţă cu mina înmuiată în apă rece, cu atenţie pentru ca să nu rămînă nici o bucăţică de coajă arsă.

Nu se udă cu apă, pentru a nu-şi pierde gustul. Se şterg codiţele cu un şervet.

Ardeii astfel curăţaţi se aşază într-un castron.

Inainte de a-i servi se toarnă peste ei un sos preparat din ulei, oţet, sare după gust şi puţin zahăr.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.