Salată ardelenească cu napi
PrinteazaSalată ardelenească cu napi
- 200 g orez
- 200 g roşii
- 4 bucăţi de anghinară sau 200 g napi fierţi
- 12 ciuperci fierte
- 6 sardele în ulei
- 1/2 lămîie
- puţin muştar
- 1 ou
- 12 măsline mari
- 1gălbenuş
Mod de preparare:
Orezul se fierbe 25 minute, se strecoară şi se trece prin apă rece.
Napii, roşiile curăţate şi ciupercile se taie şi se amestecă cu orezul şi cu maioneza făcută din ulei, 1 gălbenuş, muştar, sare, puţin zahăr şi zeama de lămîie.
Se aşază artistic pe un platou şi se garniseşte cu feliuţe de roşii, 1 ou fiert tăiat felii, măslinele fără sîmburi şi sardelele.
Pofta buna!