Salata ardeleneasca de castraveti
PrinteazaSalata ardeleneasca de castraveti din: ceapa, ulei, otet, marar, sare, piper, boia dulce.
- 1 ceapă mare (sau 1 legătură ceapă verde)
- 2 linguri ulei
- 1 lingură oţet
- 7 legătură de mărar
- sare
- piper
- boia dulce de ardei
Mod de preparare:
După ce se curăţă de coajă castraveţii, se spală bine sub un jet de apă rece şi se taie în rondele foarte subţiri. Se curăţă şi se spală ceapa, apoi se toacă. Ceapa uscată se toacă mărunt iar cea verde în rondele subţiri, cu tot cu frunze.
Se amestecă într-o salatieră castraveţii cu ceapa, se toarnă ulei şi oţet după gust, apoi se presară sare, piper şi boia, după gust. Se amestecă bine şi se presară deasupra mărarul, tocat foarte fin.
Pofta buna!