Salata aromata de fructe de mare

Printeaza

Salata aromata de fructe de mare din: creveti, scoici, boia, suc de portocale, ulei, busuioc, sare.

Fructele de mare sunt o sursă importantă de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3, vitamine (cum ar fi vitamina A, vitamina E și vitaminele din complexul B) și minerale (cum ar fi fierul, iodul, seleniul și zincul). Acestea pot contribui la menținerea sănătății inimii, la dezvoltarea și funcționarea creierului, la întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății oaselor.

Există o gamă largă de specii de fructe de mare disponibile, fiecare având caracteristici și arome specifice. De exemplu, creveții sunt cunoscuți pentru carnea lor gustoasă și textura crocantă, homarii sunt considerați delicatese și sunt apreciați pentru carnea lor dulce și gustul bogat, iar calamarii sunt populari datorită inelelor lor moi și ușor gumate.

 

Ingrediente:Salata aromata de fructe de mare

  • 2 linguri suc de portocale roşii
  • 1 lingură suc de lămâie verde
  • 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
  • 1/2 linguriţă boia de ardei
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 linguri busuioc
  • sare
  • 250 g creveţi
  • 250 g scoici
  • 250 g carne de crab

 

Mod de preparare:

Se amestecă 2 linguri suc de portocale roşii cu 1 lingură suc de lămâie verde, 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras, 1/2 linguriţă boia de ardei şi 1/2 linguriţă de sare.

Se adaugă 3 linguri ulei, 1 lingură ulei de măsline şi 2 linguri busuioc proaspăt tocat. Se fierb 250 g creveţi mari, 3-4 minute.

Se fierb 250 g scoici circa 3 minute. Se scurg, se adaugă la creveţi şi se pun la frigider pentru 15 minute.

Se mai adaugă în vas 250 g carne de crab, pulpa de la 1 ardei gras roşu tăiat cuburi de 1 cm şi se amestecă încet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.