Salată cu arpacaş, fasole neagră şi avocado
PrinteazaO reteta de salata cu arpacas, fasole neagra si avocado din: suc de morcovi, cimbru, praf de chilli, arpacas, zeama de lamaie, ulei de masline, fasole neagra, rosii si avocado.
- 225 ml suc de morcovi
- 1/2 lingura cimbru uscat
- un praf de chilli Cayenne foarte iute
- 100 g arpacas semifiert
- 3 linguri zeama proaspata de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- 1 conserva (aproximativ 450 g) fasole neagra clatita si scursa
- 200 g rosii proaspete taiate in cubulete
- 70 g avocado taiat in cubulete
Mod de preparare:
Se amestecă sucul de morcov, cimbrul şi praful de ardei iute într-o cratiţă potrivită. Se fierb la foc mediu, apoi se adaugă arpacaşul şi se reduce flacăra la minimum. Se acoperă şi se fierbe aproximativ 15 minute sau până când arpacaşul este înmuiat.
Intre timp se amestecă zeama de lămâie şi uleiul într-un castron mare. Se adaugă arpacaşul şi lichidul din cratiţă şi se amestecă bine.
Se adaugă fasolea şi roşiile şi se amestecă bine. Se adaugă avocado şi se amestecă cu grijă. Se serveşte la temperatura camerei sau rece (cel mai bine este să se scoată salata din frigider cu aproximativ 20 de minute înainte de a fi servită).
Salată cu arpacaş, fasole neagră şi avocado
Pofta buna!