O reteta delicioasa de legume picante cu: ulei, arpacas, suc de lamaie, miere, harissa, vinete, ardei gras rosu, bulgur, frunze de menta, iaurt. Ingrediente: 2 linguri de ulei vegetal 2 linguri de miere 2 linguriţe de harissa 2 vinete mici, tăiate felii 1 ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat bucăţele 140g de bulgur […]
Salata de arpacas cu legume
PrinteazaSalata de arpacas cu legume din: arpacas, sare, fasole, rosii, usturoi, busuioc, menta, branza, ulei.
- 300 g arpacaş
- 1 praf de sare
- 150 g fasole verde
- 600 g roşii tăiate cuburi
- 2 căţei de usturoi tocati
- 6 frunze de busuioc
- 3 frunze de mentă
- 200 g brânză cottage
- 6 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se înmoaie cu o seară înainte 300 g arpacaş. A doua zi se scurge şi se fierbe în multă apă cu un praf de sare.
Se clăteşte sub jet de apă. Se fierb 150 g fasole verde cu un praf de sare. Se scurge şi se taie bucăţele de cca 1 cm lungime.
Le adăugăm în castron împreună cu 600 g roşii tăiate cuburi, arpacaşul fiert, 2 căţei de usturoi tocati, 6 frunze de busuioc şi 3 frunze de mentă.
Condimentăm salata după gust. Se amestecă 200 g brânză cottage cu 6 linguri ulei de măsline.
Jumătate din cantitate se adaugă în bol şi se amestecă cu salata.
Aşezăm salata pe farfurie şi o servim cu moţuri de brânză cottage rămasă şi frunzuliţe după gust.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Salată de arpacaş
O reteta simpla de salata de arpacas din: arpacas, rosii cherry, crema de branza, ulei de masline extravirgin, usturoi, busuioc si menta. Ingrediente: 300 g arpacaş 600 g roşii cherry 150 g fasole verde 200 g cremă de brânză (sau brânză de vaci) 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 6 frunze […]