Salată asiatică de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu: carne de pui, sos de peste, lamaie verde, zahar tos, coriandru, ceapa rosie, chili, castravete.
- 1 piept de pui dezosat şi curăţat de piele
- 1 lingură de sos de peşte
- coaja şi sucul de la jumătate de lămâie verde (aprox. 1 lingură)
- 1 linguriţă de zahăr tos
- 100g de amestec de frunze pentru salată o mână bună de coriandru, tocat grosier
- un sfert de ceapă roşie, feliată subţire
- un sfert de chili, curăţat de seminţe şi feliat subţire
- un sfert de castravete, tăiat pe lungime şi feliat
Mod de preparare:
Se aşază puiul într-o cratiţă cu apă rece, umplută atât cât să îl acopere, şi se fierbe 10 minute. Se scoate din cratiţă şi se rupe în fâşiuţe. Amestecaţi sosul de peşte, coaja de lămâie, sucul şi zahărul până când zaharul s-a dizolvat complet.
Se aşază într-un recipient frunzele pentru salată şi coriandrul, se adaugă puiul, ceapa, chili şi castravetele. Se amestecă sosul cu salata chiar înainte de a servi.
Pofta buna!